Janneke van Lint

Welkom bij mij!

Fijn dat je kennis met mij komt maken, ik ben Janneke van Lint, ben getrouwd en een trotse moeder van twee dochters. Het klinkt al even geleden als ik je vertel dat ik in 1995 ben afgestudeerd aan de Hogeschool van Leeuwarden, Creatieve Therapie spel-drama. In de opleiding tot spel-dramatherapeut kon ik ten volle mijn helpende karakter integreren met mijn onuitputtelijke creativiteit. Ik wilde al van jongs af aan “mensen helpen”. Maar niet zomaar helpen, op een bijzondere manier op weg helpen. Via creatieve middelen, zonder uitleg wat er met je aan de hand is. Want zeg nou eens eerlijk….hoe moeilijk is het om te vertellen wat je precies voelt, waar het precies vandaan komt en waarom je zo reageert zoals je gewend bent. Dat zijn hele ingewikkelde vraagstukken. Je hebt dan de ingrediënten nodig dat je hart en je hoofd en je aangeleerde gedrag allemaal duidelijk en verklaarbaar worden.

Vanuit de 16 jaar ervaring is Toermalijn meegegroeid met de hulpvraag van kinderen naar pubers tot volwassenen. Ik heb ervaren dat er meer nodig was dan alleen het kind als individu te behandelen. Er is behoefte aan een gehele aanpak van het systeem. Dat werkt het beste voor iedereen. Daarmee vergroot je het draagvlak! Mijn interesse in systemisch werk heeft ertoe geleid dat ik in de afgelopen jaren diverse opleidingen en workshops heb gevolgd waardoor ik heb geleerd om, naast spel-dramatherapie, andere methoden in te zetten. Het onderzoeken van de werking van een systeem is van belang om tot veranderingen binnen het gezin te komen.

Net als ieder ander ben ik ook door verschillende processen in mijn leven, dankbaar voor de bijzondere handreikingen, workshops en opleidingen welke op mijn pad zijn gekomen. Deze hebben ervoor gezorgd dat ik steeds dichter tot mijn eigen kern ben gekomen en heb geluisterd naar mijn eigen intuïtie. Wat ik tijdens deze ontwikkeling als zeer welkom heb ervaren is het gevoel van thuiskomen bij mezelf.

Het gevoel van thuiskomen staat centraal binnen mijn manier van werken. Ik zorg ervoor dat jij je gezien, gehoord en welkom voelt.

Daarnaast heeft Toermalijn nog een belangrijke rol, deze is de verbindende factor tussen kinderen, ouders, leerkrachten, zorgteams van voorgezet onderwijs en eventuele andere hulpverleners. En met de verbindende factor doel ik op gesprekken waarin het behandelplan van een kind besproken wordt met externe opdat het plan zo breed mogelijk gedragen wordt. Dan heeft de behandeling de meeste kans van slagen!

Mocht een kind toch nog extra ondersteuning nodig hebben dan bied ik een doorverwijzing naar andere hulpverleners. (zoals; veilig thuis, kinderpsychologen, orthopedagogen en mediators) en zal, met goedkeuring van de ouders, het dossier met de toekomstige hulpverlening besproken/overgedragen worden.

Kom en ervaar! Inspireren, ontdekken en veranderen.

janneke-van-lint-toermalijn

Opleidingen

 • HBO Creatieve Therapie Spel-dramatherapie, Hogeschool Stenden te Leeuwarden
 • Systemische jaaropleiding, Familie- en organisatie opstellingen, Academie voor Psychodynamica
 • Familieopstellingen één op één, Jolanda Vleugel instituut, te Groesbeek
 • Creatieve Therapie voor gezinnen, Rino post HBO opleiding, te Amsterdam
 • GevoelsVerkenner Licentietraining, Greetje Welten
 • Didactische training, Datishet.com, Alex Goedhart
 • Toveren in het donker, Werken met metaforen voor kinderen in rouw, Phoenix opleidingen, te Utrecht
 • Luisterkind Methode, opleiding tot Luisterkind werker, Diana Hendriks
 • Groepsgeluk, systemisch werken in de klas, Désirée Farro

Workshops

 • Ki, de kracht van binnenuit, Hans Peter Roel. Ki geeft je energie, kracht en inzicht in je diepste zelf.
 • Reiki 1, leer de balans van Reiki door Reiki

Docent kind gerelateerde werkvormen

Sinds maart 2021 ben ik docent kind gerelateerde werkvormen bij de kindercoach opleiding van de academie voor Psychodynamica. Ik mag mijn vakgebied delen met alle aankomende kindercoaches van de academie voor Psychodynamica. Alle studenten ontvangen in deze dag verschillende technieken welke ze in kunnen zetten bij het werken met kinderen. En deze technieken komen voort uit mijn creatieve therapeutische achtergrond. Met deze kennis en ervaring in je rugzak kan je een goede creatieve start maken als kindercoach.

Reacties zijn gesloten.